La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: croquetes de sobrassada (13/06/2024)

La Intersecció - Pas a pas: croquetes de sobrassada

Marta Toledo és fan de la sobrassada (i qui no?) i de les croquetes (i qui no??) i en aquesta secció ens ensenya a unir aquests dos aliments.

 

Ingredients:

- 30g de margarina vegetal

- 50g de farina de blat

- 120g de sobrassada vegana

- 550-600 ml de llet vegetal (preferiblement de soia)

- Punt de sal i pebre

- Per a l'arrebossat necessitarem farina de blat, aigua, pa ratllat, oli per fregir o per a l'airfryer.

 

Pas a pas:

- En una paella, fer un "roux" barrejant la farina i la margarina, fins que la farina quedi lleugerament torrada. Poc a poc anem afegint la llet vegetal calenta sense parar de remenar.

- Un cop hem incorporat tota la llet vegetal, afegim la sobrassada i seguim remenant fins que la massa sigui espessa.

- Deixem reposar el resultat a la nevera durant mínim 2 hores i tapat amb film o dins un tupper.

- Formem les croquetes de la mida i la forma que més ens agradi.

- Les passem per farina, per una barreja de farina i aigua (aquesta farina pot ser de blat o de cigró) i, finalment, per pa ratllat.

- Fregim les croquetes amb oli ben calent. Si estan congelades, millor. També les podem cuinar a l'airfryer a 200ºC uns 10 minuts si estan congelades o 6 si les acabem de muntar.

I a gaudir!