Marta Toledo és fan de la sobrassada (i qui no?) i de les croquetes (i qui no??) i en aquesta secció ens ensenya a unir aquests dos aliments.
Ingredients:
- 30g de margarina vegetal
- 50g de farina de blat
- 120g de sobrassada vegana
- 550-600 ml de llet vegetal (preferiblement de soia)
- Punt de sal i pebre
- Per a l'arrebossat necessitarem farina de blat, aigua, pa ratllat, oli per fregir o per a l'airfryer.
Pas a pas:
- En una paella, fer un "roux" barrejant la farina i la margarina, fins que la farina quedi lleugerament torrada. Poc a poc anem afegint la llet vegetal calenta sense parar de remenar.
- Un cop hem incorporat tota la llet vegetal, afegim la sobrassada i seguim remenant fins que la massa sigui espessa.
- Deixem reposar el resultat a la nevera durant mínim 2 hores i tapat amb film o dins un tupper.
- Formem les croquetes de la mida i la forma que més ens agradi.
- Les passem per farina, per una barreja de farina i aigua (aquesta farina pot ser de blat o de cigró) i, finalment, per pa ratllat.
- Fregim les croquetes amb oli ben calent. Si estan congelades, millor. També les podem cuinar a l'airfryer a 200ºC uns 10 minuts si estan congelades o 6 si les acabem de muntar.
I a gaudir!