La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - 15 anys després de John Hughes, l'etern adolescent (12/04/2024)

La Llanterna Màgica - 15 anys després de John Hughes, l'etern adolescent

Molt pocs directors, guionistes i productors han influït tant en la història del cine com John Hughes, que pràcticament va crear el cine adolescent modern gràcies a les seves pel·lícules dels 80 i 90.

 

Jordi Tarradas dedica aquest programa a les produccions de Hughes, les quals no serien tan recordades si no fos per les meravelloses bandes sonores que les acompanyaven. El director estimava la música des de que era adolescent. Sempre va dir que li hagués agradat dedicar-se a la música o treballar dins de la indústria musical. Moltes vegades, els seus guions ja feien referència a les cançons que havien de sonar a cada escena, fins i tot abans de rodar-les. Va ser un treballador incansable i, malgrat deixar de dirigir amb 50 anys, durant les dues dècades anteriors va estrenar de dos a tres títols a l’any, gairebé de forma ininterrompuda.