La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - 50 anys de "Mean Streets" (19/01/2024)

La Llanterna Màgica - 50 anys de "Mean Streets"

Fa mig segle, Martin Scorsese ens va submergir en els intricats carrers de Little Italy amb la seva icònica pel·lícula Mean Streets, una obra que va marcar una fita a la història del cine.

 

Jordi Tarradas dedica el pograma a aquest film, que compta amb un elenc encapçalat per Harvey Keitel i Robert De Niro, i amb el qual Scorsese ens va dur per un viatge intens i cru pel submón de la màfia i la vida quotidiana a Nova York. Scorsese, un fill d’immigrants italians, tenia una connexió personal amb aquest entorn i el retrata d’una forma gairebé antropològica. Des de la bullícia dels forns de pa, fins els obscurs passadissos on s’amaguen els secrets, la pel·lícula aconsegueix una autenticitat visual i emocional que ens transporta a un món molt real. Mean Streets és una obra mestra que va marcar l’inici de la prolífica carrera de Martin Scorsese i va consolidar la seva col·laboració amb Robert De Niro.