La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - El mag de les bandes sonores: Ryuichi Sakamoto (06/10/2023)

La Llanterna Màgica - El mag de les bandes sonores: Ryuichi Sakamoto

Sol, davant d'un piano de cua i en un modest estudi, Ryuichi Sakamoto porta a l’oient per un viatge de la seva vida tocant 20 de les seves composicions. Rodada íntegrament en blanc i negre, la pel·lícula Opus, dirigida per Neo Sora, és el comiat del compositor japonès.

 

Jordi Tarradas dedica el programa a aquesta producció poètica, però audaç i profundament sentida. El rodatge va tenir lloc just mig any abans de la mort del músic als 71 anys. El compositor tenia una lluita contra el càncer des de 2014 i ja no podia donar concerts, per la qual cosa va recórrer al cinema. Durant dues hores de metratge, Sakamoto deixa que el piano parli per si mateix.