La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - 50 anys després (12/05/2023)

La Llanterna Màgica - 50 anys després

L’any 1973, el cine es trobava en un dels millors moments de la seva història, especialment el nord-americà en el cim del Nou Hollywood. Un lloc on s’havien aplegat els més brillants joves procedents de les primeres escoles de cinematografia, els veterans que havien trobat un filó en la nova etapa de llibertat i atreviment, i els directors procedents de la televisió que, després del seu salt a la pantalla gran, havien dotat al cine de la seva experiència, la seva fermesa en la narració i la compromesa visió d’una societat lliberal.

 

Fora dels Estats Units, Itàlia i França vivien de les grans pel·lícules socio-polítiques i dels ecos de la nouvelle vague i les seves derives, mentre a la resta del món apareixien gossos verds com Alejandro Jodorowsky amb La muntanya sagrada.

 

Jordi Tarradas celebra amb aquest programa el 50è Aniversari de grans produccions que han marcat la nostra història recent.