La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - Adèu, Agustí Villaronga (28/04/2023)

La Llanterna Màgica - Adèu, Agustí Villaronga

El 22 de gener de 2023, el cinema espanyol es va vestir de dol per la mort del director mallorquí Agustí Villaronga.

 

El cineasta va estar treballant fins el final del seus dies. La seva penúltima pel·lícula El ventre del mar va ser aclamada per la crítica, tant es així, que va guanyar el Premi de la Crítica a Millor Pel·lícula en el Festival Internacional de Cinema de Moscou, i 6 premis en el Festival de Màlaga. Però aquesta no va ser la primera vegada que el director va ser reconegut pel seu treball, i és que deixant una filmografia de més de 20 pel·lícules, el mallorquí compta amb 6 Premis Goya per El niño de la luna i Pa Negre, 2 Gaudí i 4 Sant Jordi, a més de diverses nominacions i reconeixements. De fet, Pa negre és el film rodat íntegrament en català més premiat de la història dels Goya, convertint-se en la primera pel·lícula en català escollida per representar a Espanya als Premis Oscar.