La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - El cine de Roald Dahl (21/04/2023)

La Llanterna Màgica - El cine de Roald Dahl

Jordi Tarradas dedica aquest progra a Roald Dahl, un dels autors infantils més coneguts del món. El gal·lès és un dels pocs escriptors disposats, no només a escriure per a nens, sinó a aprofundir en el costat més fosc de la seva imaginació.

 

Dahl tenia la capacitat única de captar el costat divertit i també el terrorífic que és ser un nen en un món dirigit per adults. Per descomptat, el cine no ha estat aliè als relats de l’autor. Des de que va iniciar la seva carrera com a escriptor, Hollywood va entendre que el seu peculiar estil literari també podia servir per crear cintes infantils que els adults també poguessin gaudir. Algunes de les adaptacions són clàssics absoluts, altres, peces de culte i també algunes que seria millor oblidar.