La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - 101 anys de Pier Paolo Pasolini (14/04/2023)

La Llanterna Màgica - 101 anys de Pier Paolo Pasolini

L’any 2022 va ser l’any Pasolini. El 5 març de 1922, naixia a Santo Stefano el que s’havia de convertir en un dels més grans i polèmics directors de cinema italià.

 

Pasolini va ser la veu dels pobres, dels marginats, d’aquells dels que ningú se’n volia fer càrrec, i va denunciar la misèria que va assolar el seu país durant els durs anys de la postguerra. Personatge controvertit on n’hi hagi, va escandalitzar la societat de la seva època a causa de l’alt contingut sexual i la cruesa d’alguns dels seus treballs. Però a més de cineasta, també va ser pintor, escriptor, poeta i obertament comunista. Un any després del centenari del seu naixement, Jordi Tarradas celebra els 101 anys de Pier Paolo Pasolini.

 

(Imatge: La voz de Galicia)