La Llanterna Màgica

La Llanterna Màgica - Angelo Badalamenti (20/01/2023)

La Llanterna Màgica - Angelo Badalamenti

Angelo Badalamenti, el compositor de la enigmàtica banda sonora de Twin Peaks i de múltiples pel·lícules, entre les quals hi ha Blue Velvet, va morir l’11 de desembre de 2022 i és el protagonista d'aquest programa.

 

Badalamenti estava assegut al piano darrera d’Isabella Rossellini quan va cantar Blue Velvet a l’Slow Club de Lumberton, a Nova York. També va escriure la música pel film de misteri Mulholland Drive, on va tornar a aparèixer davant de la càmera interpretant un petit paper d’un mafiós. Però sens dubte el treball que el va donar a conèixer a tot el món va ser el tema principal de Twin Peaks i pel que va guanyar un Grammy l’any 1990. En el món del pop i el rock, el músic va col·laborar amb David Bowie, Dolores O’Riordan de The Cranberries, Pet Shop Boys o Anthrax, entre d’altres.