La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: falafel (20/06/2024)

La Intersecció - Pas a pas: falafel

La xef Marta Toledo ens explica com elaborar falafels a casa.

 

Ingredients:

- 200 g de cigrons crus

- Mitja ceba

- 1 dent d'all

- Comí

- Sal i pebre al gust

- Bicarbonat.

- Oli per fregir

 

Pas a pas:

- Deixar reposar tota la nit els cigrons amb una mica de bicarbonat.

- Triturar els cigrons amb la ceba, l'all, sal, pebre, comí i una cullaradeta de bicarbonat. Opcionalment podem afegir coriandre i julivert, i espècies al gust.

- Deixar reposar la massa resultant a la nevera mínim dues hores. 

- Fer les boles, sortiran unes 3-4 persones (unes 16 en total).

- Fregir les boletes amb l'oli ben calent. Un cop estiguin daurades, les treiem del foc i les deixem en paper de cuina.

 

La xef recomana menjar el falafel amb pa de pita, amanida i salsa de iogurt i salsa picant.

Per a la salsa de iogurt: afegir sal a un iogurt de sal, julivert, coriandre, un rajolí de suc de llimona, all picat i tahini.