La xef Marta Toledo ens explica com elaborar falafels a casa.
Ingredients:
- 200 g de cigrons crus
- Mitja ceba
- 1 dent d'all
- Comí
- Sal i pebre al gust
- Bicarbonat.
- Oli per fregir
Pas a pas:
- Deixar reposar tota la nit els cigrons amb una mica de bicarbonat.
- Triturar els cigrons amb la ceba, l'all, sal, pebre, comí i una cullaradeta de bicarbonat. Opcionalment podem afegir coriandre i julivert, i espècies al gust.
- Deixar reposar la massa resultant a la nevera mínim dues hores.
- Fer les boles, sortiran unes 3-4 persones (unes 16 en total).
- Fregir les boletes amb l'oli ben calent. Un cop estiguin daurades, les treiem del foc i les deixem en paper de cuina.
La xef recomana menjar el falafel amb pa de pita, amanida i salsa de iogurt i salsa picant.
Per a la salsa de iogurt: afegir sal a un iogurt de sal, julivert, coriandre, un rajolí de suc de llimona, all picat i tahini.