La xef i pastissera Marta Toledo ens ensenya una recepta facilíssima de mousse de xocolata sense ou.
Ingredients per a la mousse:
- 250 g de xocolata negra
- 250 g de aquafaba (líquid de cocció dels cigrons)
- 1 rajolí de suc de llimona
- 1 polsim de sal
Ingredients per a la galeta (opcional):
- 140 g de farina al gust (arròs, blat, avena, blat sarraí...)
- 60 g de cacau en pols
- 100 g de panela o sucre
- 100 g de margarina vegetal
També podem posar fruita de temporada per decorar.
Pas a pas:
- Deixar l'aquafaba (ja sigui comprada o d'escórrer els cigrons cuits) a la nevera durant mínim 30 minuts.
- Desfer la xocolata al microonoes.
- Muntar l'aquafaba amb un rajolí de suc de llimona i unes varilles fins que semblin clares d'ou a punt de neu.
- Afegir la xocolata desfeta a poc a poc amb una espatula i amb moviment suaus.
- Si volem, podem afegir un polsim de sal per potenciar els sabors.
- Posar la mousse en recipients.
- Deixar reposar a la nevera mínim 1 hora perquè agafi una bona textura.
- Si volem fer un crumble de galetes per decorar la mousse i donar-li una textura cruixent, cal que barregem tots els ingredients de la llista i amassar lleugerament amb la mà o amb una espatula.
- Estirem la massa en une safaa de forn i la deixem coure a 180ºC durant uns 8-10 minuts, fins que dori.