La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: mousse de xocolata (30/11/2023)

La Intersecció - Pas a pas: mousse de xocolata

La xef i pastissera Marta Toledo ens ensenya una recepta facilíssima de mousse de xocolata sense ou.

 

Ingredients per a la mousse:

- 250 g de xocolata negra

- 250 g de aquafaba (líquid de cocció dels cigrons)

- 1 rajolí de suc de llimona

- 1 polsim de sal

 

Ingredients per a la galeta (opcional):

- 140 g de farina al gust (arròs, blat, avena, blat sarraí...)

- 60 g de cacau en pols

- 100 g de panela o sucre

- 100 g de margarina vegetal

 

També podem posar fruita de temporada per decorar.

 

Pas a pas:

- Deixar l'aquafaba (ja sigui comprada o d'escórrer els cigrons cuits) a la nevera durant mínim 30 minuts.

- Desfer la xocolata al microonoes.

- Muntar l'aquafaba amb un rajolí de suc de llimona i unes varilles fins que semblin clares d'ou a punt de neu.

- Afegir la xocolata desfeta a poc a poc amb una espatula i amb moviment suaus.

- Si volem, podem afegir un polsim de sal per potenciar els sabors.

- Posar la mousse en recipients.

- Deixar reposar a la nevera mínim 1 hora perquè agafi una bona textura.

- Si volem fer un crumble de galetes per decorar la mousse i donar-li una textura cruixent, cal que barregem tots els ingredients de la llista i amassar lleugerament amb la mà o amb una espatula.

- Estirem la massa en une safaa de forn i la deixem coure a 180ºC durant uns 8-10 minuts, fins que dori.