La xef Marta Toledo continua amb la seva saga de receptes nadalenques. En aquesta ocasió es passa al salat amb una salsa ideal per qualsevol plat.
Ingredientes:
- 3 cebes mitjanes
- 2 dents d'all
- 1 porro grandet
- 2 pastanagues mitjanes
- 1 patata mitjana
- 150 g de xampinyons
- 1 tomàquet pera
- 100 ml de vi negre
- 10 ml de vinagre de mòdena o de poma
- 20 ml de salsa de soia
- 35 g de farina de blat
- 1 cullerada de pasta de miso o de "marmite"
- 1L de bro de verdures
- Sal, oli d'oliva, 1 branqueta de romaní i farigola
Pas a pas:
- Tallar totes les verdures a daus no gaire grans, d'uns 2 cm aproximadament.
- En una olla amb una mica d'oli d'oliva afegir totes les verdures tallades amb pell i afegir un pòlsim de sal.
- Cuinar les verdures a foc mig i que vagin agafant color daurat.
- Quan es comencin a caramelitzar i a agafar la base de l'olla, afegir el vi, el vinagre i la salsa de soia i deixar cuinar fins que s'evapori bé tot.
- Un cop evaporat, afegir la farina de blat fins que s'integri amb tots els ingredients.
- Afegir la pasta de marmite o de miso i el bro de verdures, juntament amb les herbes aromàtiques (romaní i farigola).
- Bullir a foc mig durant uns 30 minuts i deixar reposar 30 minuts més.
- Colar i ja tindríem la salsa. Només faltarà cuinar-ho una estoneta més perquè espessi.
- I a gaudir amb els ingredients que més ens agradi. Si la deixem d'un dia cap a l'altre, encara tindrà més sabor.
*Es pot congelar.