La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: la millor salsa per aquest Nadal (i la resta de l'any) (23/11/2023)

La Intersecció - Pas a pas: la millor salsa per aquest Nadal (i la resta de l'any)

La xef Marta Toledo continua amb la seva saga de receptes nadalenques. En aquesta ocasió es passa al salat amb una salsa ideal per qualsevol plat.

 

Ingredientes:

- 3 cebes mitjanes

- 2 dents d'all

- 1 porro grandet

- 2 pastanagues mitjanes

- 1 patata mitjana

- 150 g de xampinyons

- 1 tomàquet pera

- 100 ml de vi negre

- 10 ml de vinagre de mòdena o de poma

- 20 ml de salsa de soia

- 35 g de farina de blat

- 1 cullerada de pasta de miso o de "marmite"

- 1L de bro de verdures

- Sal, oli d'oliva, 1 branqueta de romaní i farigola

 

Pas a pas:

- Tallar totes les verdures a daus no gaire grans, d'uns 2 cm aproximadament.

- En una olla amb una mica d'oli d'oliva afegir totes les verdures tallades amb pell i afegir un pòlsim de sal.

- Cuinar les verdures a foc mig i que vagin agafant color daurat.

- Quan es comencin a caramelitzar i a agafar la base de l'olla, afegir el vi, el vinagre i la salsa de soia i deixar cuinar fins que s'evapori bé tot.

- Un cop evaporat, afegir la farina de blat fins que s'integri amb tots els ingredients.

- Afegir la pasta de marmite o de miso i el bro de verdures, juntament amb les herbes aromàtiques (romaní i farigola).

- Bullir a foc mig durant uns 30 minuts i deixar reposar 30 minuts més.

- Colar i ja tindríem la salsa. Només faltarà cuinar-ho una estoneta més perquè espessi.

- I a gaudir amb els ingredients que més ens agradi. Si la deixem d'un dia cap a l'altre, encara tindrà més sabor.

*Es pot congelar.