Marta Toledo explica com preparar un plat ideal per als dies de fred: estofat de patat.
Ingredients:
- 2 cebes mitjanes
- 2 dents d'all
- Rajolí de vi blanc
- 50 ml de tomàquet cru i ratllat
- 4 patates
- 30 g de bolets deshidratats, preferiblement trompetes de la mort
- 1 bloc de seità
- Sal al gust
- Oli d'oliva
- Romaní
Pas a pas:
- Picar les cebes i les dents d'all. En una olla, ho cuinem amb una mica d'oli i sal.
- Afegir un rajolí de vi blanc quan la ceba es comenci a enganxar. Afegir també 50 ml de tomàquet ratllat i el romaní al gust.
- Després de cinc minuts, afegir mig litre de caldo o d'aigua.
- Tallar les patates a daus o "trencades" i afegir-les a la olla.
- Afegir 30 g de trompetes de la mort deshidratades.
- En una paella a part, saltejar el seità a tires. L'afegirem a l'olla 5 minuts abans de treure l'estofat del foc.
- Quan la patata estigui cuita, ja estarà fet.
(Imatge: La Glora Vegana)