La xef Marta Toledo ens porta la recepta antiga de panellets.
Ingredients
- 100 ml d'aigua i 100 g de sucre per fer l'almíbar
- 300 g d'ametlla molta
- 100 g de sucre
- Extres: pinyons, ametlla, llimona...
Pas a pas
- Per l'almíbar, bullir a foc baix l'aigua i el sucre durant 10-12 minuts.
- Per a la massa, triturar els altres 100 g de sucre amb l'ametlla perquè s'integri bé.
- Afegir 120 ml de l'almíbar (poc a poc) i amassar fins que quedi una massa perfecta per fer boletes.
- Fer boletes d'uns 25 g. Es poden arrebossar amb pinyons, afegir llimona ratllada a la massa, canviar una mica d'ametlla per coco...
- Ens podem ajudar de l'almíbar sobrant perquè els fruits secs s'enganxin a la massa o també per pintar els panellets.
- Coure al forn a 180ºC durant uns 12 minuts o fins que estiguin daurats.