La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: panellets ancestrals (26/10/2023)

La Intersecció - Pas a pas: panellets ancestrals

La xef Marta Toledo ens porta la recepta antiga de panellets.

 

Ingredients

- 100 ml d'aigua i 100 g de sucre per fer l'almíbar

- 300 g d'ametlla molta

- 100 g de sucre

- Extres: pinyons, ametlla, llimona...

 

Pas a pas

- Per l'almíbar, bullir a foc baix l'aigua i el sucre durant 10-12 minuts.

- Per a la massa, triturar els altres 100 g de sucre amb l'ametlla perquè s'integri bé.

- Afegir 120 ml de l'almíbar (poc a poc) i amassar fins que quedi una massa perfecta per fer boletes.

- Fer boletes d'uns 25 g. Es poden arrebossar amb pinyons, afegir llimona ratllada a la massa, canviar una mica d'ametlla per coco...

- Ens podem ajudar de l'almíbar sobrant perquè els fruits secs s'enganxin a la massa o també per pintar els panellets.

- Coure al forn a 180ºC durant uns 12 minuts o fins que estiguin daurats.