La xef i pastissera Marta Toledo celebra el Cinnamon Roll Day ensenyant-nos a preparar rotllets de canyella a casa.
Ingredients per a la massa:
- 250 ml de beguda vegetal
- 60 g de margarina vegetal
- 1 sobre de llevat de "panadera"
- 440 g de farina de força (o meitat de força i meitat normal)
- 60g de panela
Ingredients per al farcit:
- 50g de margarina
- 100 g de panela
- 10g de canyella
Pas a pas:
- Escalfar lleugerament la margarina i la llet, ha d'estar tèbia però no calenta.
- Barrejar amb el llevat i la penale i afegir la farina.
- Fer servir una amassadora durant 5 minuts o bé amassar-ho a mà durant uns 10-15 minuts.
- Deixar reposar la massa uns 20 minuts i estirar de manera rectangular, ficant oli o farina a la taula perquè no s'enganxi.
- Un cop la tinguem ben estirada, repartir el farcit a sobre. Enrotllar la massar i tallar amb ajuda d'un ganivet de serra unes 8 rodanxes.
- Col·locar els rotllets en una safata apta per a forn i tapar. Deixar fermentar una estona més, entre 30 minuts i una hora (fins que augmenti el doble el seu tamany).
- Coure al forn a 190ºC durant 25 minuts o fins que veiem que queden daurats.
- Un cop fora del forn, podem glassejar amb una barreja d'aigua i sucre glass. Aquest pas és opcional però ens ajudarà a que els rotllets quedin més tendres i es conservin millor.