La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: Plum cake de carbassa (21/09/2023)

La Intersecció - Pas a pas: Plum cake de carbassa

La xef Marta Toledo adora la tardor i per això la primera recepta dolça de la temporada inclou un ingredient típic d'aquesta estació de l'any: la carbassa.

 

Ingredients:

- 250 g de farina

- 6 g de llevat

- 3 g de bicarbonat

- 100 g de sucre blanc

- 80 g de sucre de coco o moré

- 250 g de llet vegetal

- 100 g de iogurt vegetal

- 60 g de puré de carbassa

- 200 g de margarina

- Espècies al gust: canyella, vainilla, clau, nou moscada, jingebre...

- Llavors de carbassa per decorar

 

Pas a pas:

- Barrejar la margarina amb els sucres i les espècies que més ens agradin.

- En un altre recipient, barrejar els ingredients sòlids: farina, llevat, bicarbonat i sal.

- Afegir la barreja de margarina la llet vegetal, el puré de carbassa i el iogurt vegetal. Un cop estigui tot integrat, afegir els sòlids tamisats.

- També es poden afegir trossos de fruits secs o de xocolata.

- Cal coure la massa a 180º C durant uns 45-50 minuts o fins que al punxar amb un ganivet la punta surti neta.

- Esperar uns minuts i demotllar perquè acabi de refredar a temperatura ambient.