La xef Marta Toledo adora la tardor i per això la primera recepta dolça de la temporada inclou un ingredient típic d'aquesta estació de l'any: la carbassa.
Ingredients:
- 250 g de farina
- 6 g de llevat
- 3 g de bicarbonat
- 100 g de sucre blanc
- 80 g de sucre de coco o moré
- 250 g de llet vegetal
- 100 g de iogurt vegetal
- 60 g de puré de carbassa
- 200 g de margarina
- Espècies al gust: canyella, vainilla, clau, nou moscada, jingebre...
- Llavors de carbassa per decorar
Pas a pas:
- Barrejar la margarina amb els sucres i les espècies que més ens agradin.
- En un altre recipient, barrejar els ingredients sòlids: farina, llevat, bicarbonat i sal.
- Afegir la barreja de margarina la llet vegetal, el puré de carbassa i el iogurt vegetal. Un cop estigui tot integrat, afegir els sòlids tamisats.
- També es poden afegir trossos de fruits secs o de xocolata.
- Cal coure la massa a 180º C durant uns 45-50 minuts o fins que al punxar amb un ganivet la punta surti neta.
- Esperar uns minuts i demotllar perquè acabi de refredar a temperatura ambient.