La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: baos (27/07/2023)

La Intersecció - Pas a pas: baos

Per acomiadar la temporada, la xef Marta Toledo ens torna a portar de viatge a través del gust i ens ensenya a preparar baos a casa.

 

Ingredients:

- 500 g de farina de blat

- 280 ml d'aigua mineral

- 15 g de suvre (una cullerada)

- 1 culleradeta de llevat sec ("de panaderia")

- 1 rajolí d'oli d'oliva

- 1 polsim de sal (1 g)

 

Pas a pas

- Escalfar lleugerament l'aigua en un bol (ha d'estar tèbia). Afegir el llevat i el sucre. Barrejar tot i, poc a poc, afegir la farina, el rajolí d'oli d'oliva i la sal.

- Amassar la barreja al bol i passar-la a la taula per treballar-la fins que quedi homogènia.

- Deixar reposar la massa tapa a temperatura ambient una hora.

- Dividr la massa en 12 boletes, les quals estirarem amb un corró i farcirem amb els nostres ingredients preferits.

- Tancar fent plecs com si fos una empanada pero en forma rodona i deixar fermentar 15 minuts més.

- Coure a vapor durant 10 minuts i deixar reposar 5 minuts més dins el seu vapor però amb el foc apagat.

- Servir ben calents, amb salsa de soia i la que més ens agradi.

 

*Aquesta massa també es pot fer sense farcit. Un cop haguem estirat les boles, es poden doblegar i coure sense farcir. Un cop cuinades, quedarien en forma de taco i seria el moment de farcir al gust.