Per acomiadar la temporada, la xef Marta Toledo ens torna a portar de viatge a través del gust i ens ensenya a preparar baos a casa.
Ingredients:
- 500 g de farina de blat
- 280 ml d'aigua mineral
- 15 g de suvre (una cullerada)
- 1 culleradeta de llevat sec ("de panaderia")
- 1 rajolí d'oli d'oliva
- 1 polsim de sal (1 g)
Pas a pas
- Escalfar lleugerament l'aigua en un bol (ha d'estar tèbia). Afegir el llevat i el sucre. Barrejar tot i, poc a poc, afegir la farina, el rajolí d'oli d'oliva i la sal.
- Amassar la barreja al bol i passar-la a la taula per treballar-la fins que quedi homogènia.
- Deixar reposar la massa tapa a temperatura ambient una hora.
- Dividr la massa en 12 boletes, les quals estirarem amb un corró i farcirem amb els nostres ingredients preferits.
- Tancar fent plecs com si fos una empanada pero en forma rodona i deixar fermentar 15 minuts més.
- Coure a vapor durant 10 minuts i deixar reposar 5 minuts més dins el seu vapor però amb el foc apagat.
- Servir ben calents, amb salsa de soia i la que més ens agradi.
*Aquesta massa també es pot fer sense farcit. Un cop haguem estirat les boles, es poden doblegar i coure sense farcir. Un cop cuinades, quedarien en forma de taco i seria el moment de farcir al gust.