La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: orxata casolana (06/07/2023)

La Intersecció - Pas a pas: orxata casolana

La xef Marta Toledo ensenya a preparar orxata a casa. A més d'estar boníssima, podeu regular la quantitat de sucre que li poseu.

 

Ingredients:

- 250g de xufes.

- 1 l d'aigua mineral.

- 80g de sucre (o menys).

 

Pas a pas:

- Deixar les xufes 24h en remull. Canviar l'aigua un parell de cops.

- Rentar fer les xufes i posar-les en una trituradora, amb el sucre i mig litre d'aigua. Triturem fins que estigui integrat i afegir la resta de l'aigua. Deixar reposar 1-2 hores.

- Colar el resultat amb una malla o tela perquè ens quedi ben fina.

- Deixar refredar a la nevera i servir.

- Com a toc extra, l'orxata es por aromatitzar: cítrics, canyella...

 

(Imatge: Delicias Kitchen)