La xef Marta Toledo explica com preparar un tiramisú amb base d'anacards per presentar-lo en gotets.
Ingredients per a la crema
- 200 g d'anacards remullats durant 8 hores.
- 40 g de mantega de cacau.
- 50 ml de xarop d'atzavara.
- 1 pessic de sal.
- 1/2 cullaradeta de vainilla.
- 10 ml de cafè expresso.
*si fos necessari afegir més líquid, es pot afegir beguda vegetal se soia.
Ingredients per al pa de pessic
- 200 g de farina de blat sarraí.
- 40 g de margarina.
- 15 g de cacau en pols.
- 125 g de sucre de coco.
- 50 g d'oli.
- 200 g de beguda de soia.
- 2 g de bicarbonat.
- 4 g de llevat.
- 2 cafès llargs, tipus americans.
Pas a pas
- Per a la crema, cal utilitzar una bona batidora amb potència i triturar tots els ingredients excepte la manteca de cacau, que l'afegirem desfeta a últim moment.
- Provem la textura de la crema, que ha de quedar molt cremosa. Si es vol més dolça, es pot afegir més xarop d'atzavara.
- Per al pa de pessic, cal barrejar tots els ingredients líquids (la margarina desfeta) i anar afegint els ingredients sòlids tamitzats.
- Extenem la massa en una safata de forn coberta amb paper vegetal i cuinar a 180 ºC uns 15 minuts o fins que al punxar-lo el pal surti net.
- En un recipient de vidre (un gotet), posem una capa de pa de passeic i l'empapem amb cafè. Col·loquem una capa de crema a sobre i espolvoregem una mica de cacau en pols. Agreguem una altra capa de pa de pessic i repetim el procés.
Bon profit!
(imatge_ Directo al paladar)