La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: Tiramisú en gotet (04/05/2023)

La Intersecció - Pas a pas: Tiramisú en gotet

La xef Marta Toledo explica com preparar un tiramisú amb base d'anacards per presentar-lo en gotets.

 

Ingredients per a la crema

- 200 g d'anacards remullats durant 8 hores.

- 40 g de mantega de cacau.

- 50 ml de xarop d'atzavara.

- 1 pessic de sal.

- 1/2 cullaradeta de vainilla.

- 10 ml de cafè expresso.

*si fos necessari afegir més  líquid, es pot afegir beguda vegetal se soia.

 

Ingredients per al pa de pessic

- 200 g de farina de blat sarraí.

- 40 g de margarina.

- 15 g de cacau en pols.

- 125 g de sucre de coco.

- 50 g d'oli.

- 200 g de beguda de soia.

- 2 g de bicarbonat.

- 4 g de llevat.

- 2 cafès llargs, tipus americans.

 

Pas a pas

- Per a la crema, cal utilitzar una bona batidora amb potència i triturar tots els ingredients excepte la manteca de cacau, que l'afegirem desfeta a últim moment.

- Provem la textura de la crema, que ha de quedar molt cremosa. Si es vol més dolça, es pot afegir més xarop d'atzavara.

- Per al pa de pessic, cal barrejar tots els ingredients líquids (la margarina desfeta) i anar afegint els ingredients sòlids tamitzats.

- Extenem la massa en una safata de forn coberta amb paper vegetal i cuinar a 180 ºC uns 15 minuts o fins que al punxar-lo el pal surti net.

- En un recipient de vidre (un gotet), posem una capa de pa de passeic i l'empapem amb cafè. Col·loquem una capa de crema a sobre i espolvoregem una mica de cacau en pols. Agreguem una altra capa de pa de pessic i repetim el procés.

 

Bon profit!
(imatge_ Directo al paladar)