Marta Toledo ens proposa una recepta típica d'aquestes dates però adaptada perquè tothom en pugui menjar! Avui aprendrem a fer torrijas 100% vegetals:
Ingredients:
- 500 ml de llet de soia
- 1 branca de canyella gran
- La pell de mitja llimona i mitja taronja
- 60 g de sucre morè
- 80 g de farina de cigró
- 50 g de farina de blat
- 150 ml d'aigua
- Sucre i canyella en pols per arrebossar
Pas a pas:
- Escalfar la llet vegetal amb el sucre fins que arribi a bullir. Apagar el foc i afegir la branca de canyella i la pell dels cítrics. Tapar i deixar reposar perquè infusioni bé durant 15-30 minuts.
- Tallar el pa a llesques al nostre gust i remullar-lo amb el líquid infusionat.
- Barrejar la farina de cigró, la farina de blat i l'aigua. Passar per aquesta barreja el pa i fregir-lo fins que quedi daurat.
- Escórrer l'excés d'oli en un paper i de seguida passar-les per sucre i canyella.
(Imatge: directo al paladar)