La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: samosas (02/03/2023)

La Intersecció - Pas a pas: samosas

La xef Marta Toledo porta una recepta internacional, en aquest cas de l'Índia. Ens ensenya a prepara samosas.

 

Com fer la massa:

- Farina de blat.

- Llevat químic.

- Sal.

- La mateixa quantitat d'oli d'oliva que d'aigua.

Es barregen tots els ingredients i estirem la massa. Es recomana deixar-la reposar a la nevera abans d'estirar-la.

 

Ingredients per al farcit:

- 2 patates grans bullides.

- 100g de pèsols.

- Mitja ceba morada.

- 1 dent d'all.

- Jingebre ratllat (mateixa quantitat que d'all).

- 1 cullerada de curri o gran massala

- 1 pastanaga.

 

Pas a pas:

- En una paella, cuinem la ceba morada amb una dent d'all i el jingebre durant uns 10 minuts a foc lent. Afegim les espècies. 

- Afegim els pèsols i la patata. Amb ajuda d'una forquilla, aixafem una mica la patata perquès quedi tot integrat sense arribar a la textura de puré.

- Ratllar 1 pastanaga a sobre del farcit.

- Esitrem la massa amb una mica de farina o oli a la taula per evitar que s'enganxi. Per donar un toc extra, es poden afegir llavors de comí a la massa.

- Tallem la massa a quadradets, d'uns 8-10 cm, posaem el farcit al mig i tanquem el quadrat per la meitat creant un triangle. Amb una forquilla, tanquem bé.

- Es poden fer al forn durant 15 min a 180 ºC (o fins que estiguin daurades) o bé fregir-les.