La xef Marta Toledo porta una recepta internacional, en aquest cas de l'Índia. Ens ensenya a prepara samosas.
Com fer la massa:
- Farina de blat.
- Llevat químic.
- Sal.
- La mateixa quantitat d'oli d'oliva que d'aigua.
Es barregen tots els ingredients i estirem la massa. Es recomana deixar-la reposar a la nevera abans d'estirar-la.
Ingredients per al farcit:
- 2 patates grans bullides.
- 100g de pèsols.
- Mitja ceba morada.
- 1 dent d'all.
- Jingebre ratllat (mateixa quantitat que d'all).
- 1 cullerada de curri o gran massala
- 1 pastanaga.
Pas a pas:
- En una paella, cuinem la ceba morada amb una dent d'all i el jingebre durant uns 10 minuts a foc lent. Afegim les espècies.
- Afegim els pèsols i la patata. Amb ajuda d'una forquilla, aixafem una mica la patata perquès quedi tot integrat sense arribar a la textura de puré.
- Ratllar 1 pastanaga a sobre del farcit.
- Esitrem la massa amb una mica de farina o oli a la taula per evitar que s'enganxi. Per donar un toc extra, es poden afegir llavors de comí a la massa.
- Tallem la massa a quadradets, d'uns 8-10 cm, posaem el farcit al mig i tanquem el quadrat per la meitat creant un triangle. Amb una forquilla, tanquem bé.
- Es poden fer al forn durant 15 min a 180 ºC (o fins que estiguin daurades) o bé fregir-les.