La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: llets vegetals a casa (23/02/2023)

La Intersecció - Pas a pas: llets vegetals a casa

Marta Toledo, xef i pastissera, ens explica com preparar begudes vegetals a casa. 

 

Beguda de civada

 

Ingredients:

- 130g de flocs de civada.

- 1L d'aigua mineral.

- 1 polsim de sal.

- Sucre, xarop d'atzavara o dàtils per si volem la llet més dolça.

 

Pas a pas:

- Deixar els flocs de civada en remull uns 30 minuts.

- Colar la civada i rentar.

- Triturar juntament amb el llitre d'aigua i el polsim de sal, almenys durant 1 minut i a màxima potència.

- Deixar reposar 30 minuts la preparació abans de colar.

- A l'hora de colar-la, necessitarem una gasa o una estamenya perquè no quedi cap residu i sigui un líquid fi. Es recomana colar de 2 a 3 vegades.

- Ara és moment de tastar-la i decidir si es vol més dolça, de ser així, es pot afegir xarop d'atzavara. Una altra opció és, abanas de trituar la civada, afegir sucre o dàtils.

- Es pot conservar a la nevera entre 3 i 4 dies.

 

Aquesta fórmula es pot seguir per elaborar altres begudes amb fruits secs. Us deixem altres idees.

 

Beguda d'avellana i cacau

Ingredients:

- 250g d'avellana.

- 1L d'aigua.

- 25g de cacau en pols.

- 60g de xarop.

 

Llet d'anacards, plàtan i maduixa

Ingredients:

- 80g d'anacards (remullats durant 12h)

- 1 plàtan.

- 100g de maduixa.

- 500ml d'aigua.