Marta Toledo, xef i pastissera, ens explica com preparar begudes vegetals a casa.
Beguda de civada
Ingredients:
- 130g de flocs de civada.
- 1L d'aigua mineral.
- 1 polsim de sal.
- Sucre, xarop d'atzavara o dàtils per si volem la llet més dolça.
Pas a pas:
- Deixar els flocs de civada en remull uns 30 minuts.
- Colar la civada i rentar.
- Triturar juntament amb el llitre d'aigua i el polsim de sal, almenys durant 1 minut i a màxima potència.
- Deixar reposar 30 minuts la preparació abans de colar.
- A l'hora de colar-la, necessitarem una gasa o una estamenya perquè no quedi cap residu i sigui un líquid fi. Es recomana colar de 2 a 3 vegades.
- Ara és moment de tastar-la i decidir si es vol més dolça, de ser així, es pot afegir xarop d'atzavara. Una altra opció és, abanas de trituar la civada, afegir sucre o dàtils.
- Es pot conservar a la nevera entre 3 i 4 dies.
Aquesta fórmula es pot seguir per elaborar altres begudes amb fruits secs. Us deixem altres idees.
Beguda d'avellana i cacau
Ingredients:
- 250g d'avellana.
- 1L d'aigua.
- 25g de cacau en pols.
- 60g de xarop.
Llet d'anacards, plàtan i maduixa
Ingredients:
- 80g d'anacards (remullats durant 12h)
- 1 plàtan.
- 100g de maduixa.
- 500ml d'aigua.