La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: estofat Bourguingnon (26/01/2023)

La Intersecció - Pas a pas: estofat Bourguingnon

Marta Toledo es posa una mica fancy en aquest programa i ens ensenya a preparar un estofat Bourguingnon amb gírgoles.

 

Ingredients:

- 500 g de gírgoles.

- 200 ml de vi negre.

- 1 ceba gran.

- 1 dent d'all.

- 1 manat de julivert.

- 1 branca de farigola.

- 1 fulla de llorer.

- 1 pastanaga gran.

- 1 l de caldo de verdures.

- 1 cullerada de farina de blat.

- Oli d'oliva i sal.

- Opcional: afegir proteína (tofu, tempeh, seità...)

- Per a servir podem fer unes cebes xalota amb margarina, romaní i 1 cullerada de sucre.

 

Pas a pas

- Tallar les gírgoles o els bolets que més ens agradin a tires. Deixar marinar amb la meitat del vi, la branca de farigola, el llorer i una mica d'oli d'oliva. Mínim uns 30-60 minuts.

- En una cassola o paella alta, cuinar la ceba i l'all picats amb oli d'oliva fins que agafin un to daurat. Podem aprofitar l'altra part del vi per anar caramelitzant.

- Afegir la pastanaga tallada a daus o al gust, també podem aprofitar per afegir una mica de patata. Ho cuinem un parell de minutets i afegim també les gírgoles sense el líquid.

- Cuinem fins que les gírgoles agafin una mica de color i afegim una cullerada de farina de blat. Removem bé i agreguem el brou de verdures i el líquid de marinar les gírgoles.

- Cuinem a foc mig fins que s'evapori el líquid i espessi tot una mica (uns 20 minuts aprox.).

- En una altra olla o paella, cuinar les cebes xalota amb margarina, romaní i una mica de sucre. Ha de ser a foc lent i amb la tapa posada fins que estiguin cuites (si fos necessari, es podia afegir una mica d'aigua o de caldo per ajudar a la cocció).

- Servit tot ben calent!