Marta Toledo es fica de nou a la cuina per ensenyar-nos una nova recepte. En aquest programa explica com preparar mandonguilles de seità amb salsa de verdures i puré de patates.
Ingredients per a les mandonguilles:
- Un bloc de seità (250 g aprox).
- 1 dent d'all.
- Julivert al gust.
- Opcional: pa ratllat o la molla d'una rodanxa de pa de pagès.
Ingredients per a la salsa:
- 1 ceba.
- 1 dent d'all.
- 1/2 pebro vermell (no gaire gran).
- 1 pastanaga.
- 1 tpmàquet pera ratllat.
- 1 got de brou de verdures.
- Oli, sal, pebre i llorer al gust.
Ingredients per al puré:
- 2 patates grans.
- Oli d'oliva, sal, pebre i nou moscada al gust.
- 1 rajolí de llet de soia o de civada.
- Fairgola al gust.
Pas a pas:
- Bullor les patates amb aigua i sal.
- Mentrestant, en una olla o paella alta, cuinar amb oli d'oliva la ceba i l'all a juliana. Afegim un polsim de sal perquè cuini més ràpid.
- Afegim també el pebrot i la pastanaga tallats i el tomàquet pera ratllat amb la fulla de llorer.
- Ho cuinem durant 2 minuts tot bé a foc mig-alt. Afegim un got de brou de verdures o d'aigua i cuinar amb tapa uns 15 minuts.
- Un cop ens assegurem que totes les verdures són tendres, triturem la barreja amb ajuda d'un túrmix. Si veiem que queda molt espès, podem afegir una mica més de brou. Ho reservem.
- Xafem les patates amb oli d'oliva, un rajolí de llet vegetall, sal, nou moscada i farigola al gust fins a obtenir textura de puré de patates. Ho reservem.
- Per a les mandonguilles, picar el seità amb l'all ja picat, el julivert i una mica de molla remullada amb llet vegetal en una picadora. Ha de quedar una massa amb la qual puguem formar boles. Si veiem que no té prou consistència, es pot afegir pa ratllat.
- Donem forma a les mandonguilles i les passem per farina.
- En una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, daurem els mandonguilles i afegim la salsa de verdures. Ho cuinem un parell de minuts perquè s'integri bé.
- Servim les mandonguilles i el puré, tot calent.
(Imatge: Susana Baticón)