La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: "foie gras" 100% vegetal (15/12/2022)

La Intersecció - Pas a pas: "foie gras" 100% vegetal

Marta Toledo porta una recepta d'allò més nadalenca que promet ser més saludable i més econòmica que la alternativa d'origen animal.

 

Ingredients:

- 1 dent d'all.

- 1 ceba mitjana.

- 200 g de xampinyons.

- 1 bon rajolí d'oporto, brandy o vi.

- 1 rajolí de salsa de soia.

- 250g de llenties cuites.

- Anous.

- Oli d'oliva i sal.

- Margarina vegetal.

 

Pas a Pas:

- Tallar l'all i la ceba a trossos petits i ficar-los en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i un pòlsim de sal.

- Picar els xampinyons i afegir-los a la paella. Un cop la ceba es comenci a enganxar a la paella, tirarem el brandy o el licor que tinguem preparat i la salsa de soia, així conseguirem que es caramelitzi la barreja.

- Un cop caramelitzat, afegir les llenties i les anous picades. Es pot afegir també algún bolet deshidratat per donar-li més gust.

- Retirar del foc i triturar-ho calent fins que quedi homogeni.

- Per consevar-lo, fiquem el paté en un pot de vidre baix i el cubrim amb una capa fina d'oli o de margarina vegetal desfeta.