Marta Toledo porta una recepta d'allò més nadalenca que promet ser més saludable i més econòmica que la alternativa d'origen animal.
Ingredients:
- 1 dent d'all.
- 1 ceba mitjana.
- 200 g de xampinyons.
- 1 bon rajolí d'oporto, brandy o vi.
- 1 rajolí de salsa de soia.
- 250g de llenties cuites.
- Anous.
- Oli d'oliva i sal.
- Margarina vegetal.
Pas a Pas:
- Tallar l'all i la ceba a trossos petits i ficar-los en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i un pòlsim de sal.
- Picar els xampinyons i afegir-los a la paella. Un cop la ceba es comenci a enganxar a la paella, tirarem el brandy o el licor que tinguem preparat i la salsa de soia, així conseguirem que es caramelitzi la barreja.
- Un cop caramelitzat, afegir les llenties i les anous picades. Es pot afegir també algún bolet deshidratat per donar-li més gust.
- Retirar del foc i triturar-ho calent fins que quedi homogeni.
- Per consevar-lo, fiquem el paté en un pot de vidre baix i el cubrim amb una capa fina d'oli o de margarina vegetal desfeta.