La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: curry vermell (24/11/2022)

La Intersecció - Pas a pas: curry vermell

La xef Marta Toledo ensenya a preparar curry vermell, una recepta adhient per a tot l'any però que amb el fred encara ve més de gust!

 

Ingredients per a 2 persones:

- 2 dents d'all.

- 1 ceba no gaire gran.

- 2 cullerades de pasta de curry vermell o curry vermel en pols (rectificar al gust).

- 400 ml de llet cremosa de coco (preferiblement en llauna).

- 1 tomàquets pera.

- 1 rajolí de salsa de soia.

- 2 cullerades de xarop d'atzavara (opcional).

- El suc de mitja llima.

- 1 o 2 xiles vermells.

- Coriandre al gust.

- Com a proteïna, podeu fer servir 250 g de tofu o cigrons. L'arròs basmati sempre serà un encert. També es poden afegir les verdures que volgueu.

 

Pas a pas:

- Tallar l'all i la ceba ben finets i cuinar-los amb oli d'oliva en una paella a foc mig. Afegir els tomàquets ratllats i cuinar fins que s'hagi evaporat l'aigua o ja estiguin cuits.

- Afegir a la paella els xiles i el curry vermell. Cuinar amb compte durant un minut per a que no es cremin les espècies i afegir la salsa de soia, el xarop d'atzavara i la llet de coco.

- Apagar el foc i triturar amb l'ajuda d'un turmix. Afegir una mica de coriandre i el suc de la llima. Rectificar de sal i reservar.

- En una altre paella o olla, saltejar verdures al gust i la proteïna qu emés ens agradi fins que estiguin ben cuites. Afegir la salsa de curry ja fet i cuina 2 minuts per a que s'integrin els sabors.

- Servir acompanyat d'arròs bastamati o un bon puré de patates i a gaudir!

 

Imatge: Verde Oliva