La xef Marta Toledo ensenya a preparar curry vermell, una recepta adhient per a tot l'any però que amb el fred encara ve més de gust!
Ingredients per a 2 persones:
- 2 dents d'all.
- 1 ceba no gaire gran.
- 2 cullerades de pasta de curry vermell o curry vermel en pols (rectificar al gust).
- 400 ml de llet cremosa de coco (preferiblement en llauna).
- 1 tomàquets pera.
- 1 rajolí de salsa de soia.
- 2 cullerades de xarop d'atzavara (opcional).
- El suc de mitja llima.
- 1 o 2 xiles vermells.
- Coriandre al gust.
- Com a proteïna, podeu fer servir 250 g de tofu o cigrons. L'arròs basmati sempre serà un encert. També es poden afegir les verdures que volgueu.
Pas a pas:
- Tallar l'all i la ceba ben finets i cuinar-los amb oli d'oliva en una paella a foc mig. Afegir els tomàquets ratllats i cuinar fins que s'hagi evaporat l'aigua o ja estiguin cuits.
- Afegir a la paella els xiles i el curry vermell. Cuinar amb compte durant un minut per a que no es cremin les espècies i afegir la salsa de soia, el xarop d'atzavara i la llet de coco.
- Apagar el foc i triturar amb l'ajuda d'un turmix. Afegir una mica de coriandre i el suc de la llima. Rectificar de sal i reservar.
- En una altre paella o olla, saltejar verdures al gust i la proteïna qu emés ens agradi fins que estiguin ben cuites. Afegir la salsa de curry ja fet i cuina 2 minuts per a que s'integrin els sabors.
- Servir acompanyat d'arròs bastamati o un bon puré de patates i a gaudir!
Imatge: Verde Oliva