La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: quiche de porros (10/11/2022)

La Intersecció - Pas a pas: quiche de porros

Marta Toledo torna a agafar el davantal i ens presenta una nova recepta: quiche de porros.

 

Ingredients per a la massa:

- 80 g de margarina

- 220 g de farina de blat o integral

- 45 g aprox. d'aigua

- 2 g de sal

- 40 g de llavors al gust (carbassa, gira-sol, lli, xia...)

 

Ingredients per al farcit:

- 250 g de tofu

- 250 ml de nata vegetal per a cuinar

- 4 porros grans

- Sal, oli, pebre blanc i nou moscada al gust

 

Elaboració:

- Per fer la massa, barregem tots els ingredients en un bol i els amassem amb les mans fins que quedi una massa homogènia. La deixem reposar a la nevera ben tapada durant 30 min.

- Passat els 30 min, estirem bé la massa i cobrim un motlle amb ella. Li fem uns forats amb una forquilla i la posem a coure al forn amb una mica de de pes a sobre uns 12 min a 180 ºC.

- D'altra banda, en una paella amb una mica d'oli cuinem els porros ben tallats amb una mica de sal fins que quedin transparents.

- Triturem el tofu amb la nata amb ajuda d'un túrmix amb una mica de sal, nou moscada i pebre blanca. Un cop triturat, ho barregem en un bol amb els porros.

- Afegim la barreja al motlle (amb la massa cuita ja per primer cop) i ho tornem a ficar al forn durant uns 20 min o fins que quedi daurat, a 180ºC.

 

Servir calenta o freda.