Marta Toledo torna a agafar el davantal i ens presenta una nova recepta: quiche de porros.
Ingredients per a la massa:
- 80 g de margarina
- 220 g de farina de blat o integral
- 45 g aprox. d'aigua
- 2 g de sal
- 40 g de llavors al gust (carbassa, gira-sol, lli, xia...)
Ingredients per al farcit:
- 250 g de tofu
- 250 ml de nata vegetal per a cuinar
- 4 porros grans
- Sal, oli, pebre blanc i nou moscada al gust
Elaboració:
- Per fer la massa, barregem tots els ingredients en un bol i els amassem amb les mans fins que quedi una massa homogènia. La deixem reposar a la nevera ben tapada durant 30 min.
- Passat els 30 min, estirem bé la massa i cobrim un motlle amb ella. Li fem uns forats amb una forquilla i la posem a coure al forn amb una mica de de pes a sobre uns 12 min a 180 ºC.
- D'altra banda, en una paella amb una mica d'oli cuinem els porros ben tallats amb una mica de sal fins que quedin transparents.
- Triturem el tofu amb la nata amb ajuda d'un túrmix amb una mica de sal, nou moscada i pebre blanca. Un cop triturat, ho barregem en un bol amb els porros.
- Afegim la barreja al motlle (amb la massa cuita ja per primer cop) i ho tornem a ficar al forn durant uns 20 min o fins que quedi daurat, a 180ºC.
Servir calenta o freda.