La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: moniato farcit (27/10/2022)

La Intersecció - Pas a pas: moniato farcit

Marta Toledo explica com preparar una recepta ideal de tardor: moniato farcit.

 

Ingredients:

- 1 moniato gran

- 1 ceba

- 1 pastanaga

- 1 pebrot vermell no gaire gran

- 1 pebrot verd no gaire gran

- 300 g de llenties cuites

- 100 g de quinoa cuita

- 250 ml de tomàquet cru o sofregit

- 1 cdeta de cúrcuma en pols

- 1/2 cdeta de pimentó de la vera

- Sal, pebre i oli d'oliva al gust

 

Elaboració:

- Escalfar el forn a 200 ºC. Coure el moniato sencer, amb la pell neta. Per saber si ja és cuit, cal punxar-lo i nota que és tou.

- Retirar del forn i deixar refredar.

- Fer un sofregit amb la ceba i l'all picat ben fi. Afegir els pebrot talladets ben fins, la pastanaga ratllada i cuina uns 10 minuts.

- Afegir al sofregit el tomàquet, les llenties i la cúrcuma. Cuina 10 minuts més.

- Fora del foc, afegir la quinoa cuita.

- Obrir el moniato per la meitat, retirar una part de la polpa i barrejar-la amb el sofregit.

- Farcir el moniato amb el preparar i consumir al moment. També es podria gratinar al forn amb formatge, formatge vegà o ametlla en pols.

 

(Imatge: no me comes nada)