Marta Toledo explica com preparar una recepta ideal de tardor: moniato farcit.
Ingredients:
- 1 moniato gran
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 pebrot vermell no gaire gran
- 1 pebrot verd no gaire gran
- 300 g de llenties cuites
- 100 g de quinoa cuita
- 250 ml de tomàquet cru o sofregit
- 1 cdeta de cúrcuma en pols
- 1/2 cdeta de pimentó de la vera
- Sal, pebre i oli d'oliva al gust
Elaboració:
- Escalfar el forn a 200 ºC. Coure el moniato sencer, amb la pell neta. Per saber si ja és cuit, cal punxar-lo i nota que és tou.
- Retirar del forn i deixar refredar.
- Fer un sofregit amb la ceba i l'all picat ben fi. Afegir els pebrot talladets ben fins, la pastanaga ratllada i cuina uns 10 minuts.
- Afegir al sofregit el tomàquet, les llenties i la cúrcuma. Cuina 10 minuts més.
- Fora del foc, afegir la quinoa cuita.
- Obrir el moniato per la meitat, retirar una part de la polpa i barrejar-la amb el sofregit.
- Farcir el moniato amb el preparar i consumir al moment. També es podria gratinar al forn amb formatge, formatge vegà o ametlla en pols.
(Imatge: no me comes nada)