Marta Toledo porta la que és la darrera recepta de la temporada: tofu amb salsa teriyaki.
Ingredients:
- 60 ml d'aigua mineral
- 6 ml de salsa de soia
- 1 cullerada de maicena
- 1 cullerada de vinagre d'arròs
- 1 xarrup de xarop d'atzavara o 1 cullerada de sucre moré
- 1/4 culleradeta de gingebre en pols o una mica de gingebre fresc picat
- 1 bloc de tofu ferm
- sèsam torrat y ceba tendre (la part verda) per decorar
- opcional: arròs i verduretes per emplatar
Elaboració:
- Tallar el tofu a daus, llesques o com més ens agradi.
- En una paella amb oli d'oliva, cuinar el tofu fins que quedi ben daurat per totes bandes.
- Barrejar tots els ingredients en un got (aigua, soia, maicena, vinagre, xarop i gingebre)
- Afegir al tofu, barrejar tot bé a foc lent perquè no es cremi fins que hagi espessat la salsa (1 min. max.)
- Servir calent, juntament amb una mica d'arròs o verdures.
- Acabar amb una mica de sèsam i una mica de ceba tendra picada.(aquestes decoracions podrien ser opcionals, però li donen molt bon gust i un toc fresc al tofu així que us animem a tastar-les)