La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: sushi vegà (09/12/2021)

Nova recepta pels més cuinetes de la mà de la xef Marta Toledo. Aquest cop ensenya a fer sushi vegà, utilitzant ingredients molt diversos com tofu, sèsam o bolets.

 

Recepta

Ingredients:
- Un got d'arròs especial per a sushi
- Un got i mig d'aigua mineral
- Sal
- Vinagre especial per a sushi (o bé fem una barreja de 10ml de vinagre, 10ml d'aigua i 6g de sucre)

 

Elaboració:

- Rentar molt bé l'arròs fins que l'aigua surti completament transparent.
- Cuinar a una olla amb tapa l'arròs amb l'aigua freda i amb el foc al màxim.
- Un cop comenci a bullir, baixar el foc al mínim i cuinar durant 15min.
- Apagar el foc i deixar reposar 5min més.
- Afegir el vinagre especial y barrejar bé. Deixar reposar fins fer servir.

 

Ara et donem varies idees per fer el farciment del sushi vegà:

- Afegir proteïnes com el tofu, tofu fumat, heura, tempeh, seitan, etc.
- Tunejar amb salses: maionesa amb sèsam, salsa teriyaki, hummus, salsa de bolets, etc.
- Un toc cruixent: ceba fregida, llavors de sèsam, enciams, verdures crues...
- Verdures i fruites: alvocat, cogombre, mango, pebrot vermell, pera...
- Els bolets: shitakes amb ceba caramelitzada, gírgoles, xampinyons saltejats...
- Un toc de color: pots tintar l'arròs amb remolatxa, cúrcuma, carbó activat, etc.
- Altres cereals: jugar amb diferents cereals com arròs integral, quinoa, mill, etc.