La Intersecció

La Intersecció - Pas a pas: xocolata desfeta i coques d'oli (04/11/2021)

La Intersecció - Pas a pas: xocolata desfeta i coques d'oli

Nova secció de la xef Marta Toledo. Aquest cop porta una recepta ideal pel fred: xocolata desfeta i coques d'oli.

 

XOCOLATA DESFETA

Ingredients:

- 100 g de xocolata negra

- 250 ml de llet de civada o soja

- 5 g de maizena (opcional)

Procediment:

- Escalfar la llet en una cassola i afegir la xocolata.

- Anar removent amb unes varilles fins que es desfaci. Li podem afegir sucre al gust. Si la volem més espessa, podem barrejar 5g de maizena amb una mica de llet i afegir-lo a la preparació.

- Podem afegir vainilla, canyella, chili, cardamomo, licor... tunejar-la al gust!

 

COQUES D'OLI

Ingredients:

- 75 ml oli d'oliva

- 100 ml d'aigua tèbia

- 30 g de sucre

- 10 g llevat fresc de sobre

- 250 g de farina (de força o normal)

- Un polsim de sal

- Una paella amb oli per fregir

Procediment:

- Barrejar tots els ingredients, primer amb una forquilla i després ja amb les mans.

- Posem oli a la taula i fem boletes d'uns 10 g i les estirem amb un corró

- Quan estiguin ben finetes, posem oli a escalfar i les fregim.

- Un cop fregides, les deixem sobre un paper de cuina.

- Si volem, podem afegir-le sucre per sobre.