Nova secció de la xef Marta Toledo. Aquest cop porta una recepta ideal pel fred: xocolata desfeta i coques d'oli.
XOCOLATA DESFETA
Ingredients:
- 100 g de xocolata negra
- 250 ml de llet de civada o soja
- 5 g de maizena (opcional)
Procediment:
- Escalfar la llet en una cassola i afegir la xocolata.
- Anar removent amb unes varilles fins que es desfaci. Li podem afegir sucre al gust. Si la volem més espessa, podem barrejar 5g de maizena amb una mica de llet i afegir-lo a la preparació.
- Podem afegir vainilla, canyella, chili, cardamomo, licor... tunejar-la al gust!
COQUES D'OLI
Ingredients:
- 75 ml oli d'oliva
- 100 ml d'aigua tèbia
- 30 g de sucre
- 10 g llevat fresc de sobre
- 250 g de farina (de força o normal)
- Un polsim de sal
- Una paella amb oli per fregir
Procediment:
- Barrejar tots els ingredients, primer amb una forquilla i després ja amb les mans.
- Posem oli a la taula i fem boletes d'uns 10 g i les estirem amb un corró
- Quan estiguin ben finetes, posem oli a escalfar i les fregim.
- Un cop fregides, les deixem sobre un paper de cuina.
- Si volem, podem afegir-le sucre per sobre.