La xef i pastissera Marta Toledo explica com elaborar un pastís de moniato, ideal per la tardor.
Ingredients (per a 4 persones):
El ragout de llenties:
- 3g d'all
- 250g de ceba
- 300g de tomàquet pera ratllat
- 10ml de salsa de soja
- 20ml de vi negre
- 200g de verdures de temporada
- 300g de llenties
- 150ml de caldo de verdures
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- Sal, pebre i oli d'oliva
El puré de moniato:
- 500g de moniatos
- 20ml d'oli d'oliva
- 60ml de llet vegetal
- 10g de llevat nutricional
- 1g de farigola seca
- Sal i pebre
Elaboració:
El ragout de llenties:
- Tallar l'all i la ceba a brunoise i cuinar amb una mica d'oli.
- Quan comenci a daurar y a enganxar-se a la paella, desglaçar amb una mica de vi i de la salsa de soja.
- Afegir el tomàquet ratllat i deixar que evapori bé l'aigua.
- Quan hagi espessat, afegir les verdures de la temporada a brunoise i les llenties, el caldo, el llorer i la farigola i deixar cuinar a foc lent durant uns 20min més.
- Acabar amb un toc més de vi i de salsa de soja, rectificar de sal i de pebre i cuinar uns 5min més
El puré de moniato:
- Rostir el moniato sencer al forn a 200ºC fins que estigui completament tendre.
- Pelar i triturar amb una forquilla o amb túrmix, segons la textura desitjada, afegint l'oli, la llet i els condiments.
- En una font de forn, col•locar la base de llenties i a sobre el puré de moniato. Enfornar a 180ºC durant 10min o fins que gratini.
- Finalment, servir el pastís ben calent.