La xef i pastissera Marta Toledo torna amb la seva secció Pas a pas per explicar com preparar croquetes veganes de bolets.
Ingredients:
- 1 ceba
- 1 porro
- 350 g bolets variats (xampinyons, xiitakes, etc.)
- Especies: sal, pebre, nou moscada
- 1 rajolí de vi blanc
- 3 cullerades de farina de blat
- 200 ml llet de soja (sense sucres afegits ni additius)
- Una mica de maizena
- Farina de cigró amb aigua (barrejar la farina i l'aigua fins que adquireixi una textura semblant a la de l'ou)
- Pa ratllat
Elaboració:
✨ A una paella amb oli afegir la ceba i el porro picats ben finets.
✨ Treballar fins que es cuini la ceba (aprox. uns 10 min) i afegir els bolets tallats també finets. Quan tot estigui ben cuinat, uns 15 min més, afegir un rajolí de vi blanc i especiar una mica amb sal, pebre i oli.
✨ Afegir la farina de blat de moro i barrejar bé durant 1 min perquè es cuini bé la farina i no quedi crua.
✨ Afegir la llet de soja una mica calenta i treballar amb unes varetes o una cullera de fusta fins que comenci a desenganxar-se dels costats.
✨ Deixar reposar aquesta massa mínim durant 3 h o idealment d'un dia cap a l'altre a la nevera.
✨ Un cop reposada, formar les croquetes de la mida que més ens agradi, les passem per maizena, per la barreja de farina de cigró i aigua i després pel pa ratllat.
✨ Fregir en oli ben calent fins que dori, escórrer en paper de cuina i servir calentes.
*es poden congelar sense fregir i tenir-les sempre llestes per quan ens vingui de gust menjar croquetes