La xef i pastissera Marta Toledo torna amb la seva secció Pas a pas per explicar com preparar una lasanya vegana.
Ingredients:
- 1 dent d’all
- 1 ceba gran o 2 mitjanes
- 1 tarro de tomàquet triturat o 6 tomàquets pera ratllats
- 1 pastanaga
- 1 fulla de llorer
- Opcional: un raig de vi negre
- 200 g soia texturitzada fina
- Plaques de lasanya
*Si es vol amb beixamel: cuinar 20 g de margarina amb 25 g de farina i 700 ml de llet de soja.
Elaboració:
✨ Fer un sofregit amb l’all, la ceba i el tomàquet.
✨ Afegir una mica de vi negre i el llorer.
✨ A continuació abocar la soia texturitzada i una mica d’aigua o brou de verdures i deixar que cuini a foc lent fins que espesseixi.
✨ Rectificar el punt de sal y pebre.
✨ Coure les plaques de lasanya seguint les instruccions del fabricant.
✨ Muntatge: superposar capes de plaques de lasanya i el farcit. Acabar amb una capa de beixamel i formatge ratllat.
✨ Gratinar al forn a 180/190ºC i a gaudir!